iwiw
Eredmények

Eredmények

Archívum

FTC Női Torna Almanach 1975-től
Versenyzőink világversenyeken elért eredményei
Egyéni bajnokaink az utánpótlás országos bajnokságokon
Egyéni bajnokaink a felnőtt országos bajnokságokon
Egyéni bajnokaink a szerbajnokságokon
Országos bajnok csapataink
Országos bajnokaink sportakrobatikus ugrásban


 

Legfrissebb eredményeinkSerdülő I. CSB - okt. 25.

FTC Serdülő I. osztály CSB

Október 25-én öt tehetséges 10-11 éves kislányunk versenyzett az országos csapatbajnoki helyezésekért. Most Molnár Csenge, jelenlegi legjobb tornászunk is velük indult. A lányok nagyon igyekeztek, és sokkal jobban teljesítettek, mint a tavaszi fordulóban. Ennek köszönhetően a mostani versenyen 3. helyezést ért el a csapat, de a tavaszi fordulóval együttesen értékelve az országos bajnokságban 4. helyen végeztek. Ennek is nagyon örülünk, hiszen idén először indultak ebben a korosztályban!

Részletes eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-10-24_noi_elsoosztaly_ifi_kadet_serdulo_csb_2_fordulo/noi_serd_csb_2ford.pdf

FTC Serdülő I. osztály CSB

A csapat tagjai: Kovács Eszter, Fülöp Anna, Tóth Zoé, Nagy Enikő, Börcsök Emese
Edzők: Bugyinszki Elvira és Csanády Bernát
Molnár Csenge
Edzők: Bathó Márta és Kiss Gergely

 
Utánpótlás egyéni OB. okt. 11.

Szakosztályunk hat tornásza versenyzett a hétvégén három korosztályban.

Kanyó Éva utánpótlás verseny

Az Ifjúsági I. o. mezőnyben Molnár Csenge szerepelt eredményesen. Az egyéni összetett versenyben bronzérmes lett és valamennyi szer fináléjába bekerült. Másnap ugrásban aranyérmet nyert, megvédve ezzel bajnoki címét. Ráadásul most először mutatta be versenyen a jurcsenko szuplé egészcsavart! Másik kedvenc szerén, a talajon most ezüstérmes lett, jó gyakorlattal. Korláton negyedik, gerendán ötödik lett. Ez utóbbit egy kicsit sajnáljuk, hiszen ha a fináléban is olyan jó gyakorlatot mutatott volna be, mint szombaton, akkor újabb dobogós helyezést szerezhetett volna…

A Serdülő I.o mezőnyben mindkét korcsoportban szerepeltünk.

A 10 éveseknél Fülöp Anna és Kovács Eszter holtversenyben 5. lett! Ez nagyon értékes helyezés. Az idősebb korcsoportban Nagy Enikő 15. Börcsök Emese 16. és Tóth Zoé 17. lett.

Eredmények itt:

Ifjúsági I.o:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-10-10_noi_up_egyeni_ob/noi_ifi1_ob_ossz.pdf

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-10-10_noi_up_egyeni_ob/noi_ifi1_ob_finale.pdf

Serdülő I.o.

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-10-10_noi_up_egyeni_ob/noi_serd_ob_ossz.pdf

Képek itt:


videók:

Ugrás: 1. hely

Dim lights Embed Embed this video on your site

Dim lights Embed Embed this video on your site

Gerenda: 5. hely

Dim lights Embed Embed this video on your site

Talaj: 2. hely

Dim lights Embed Embed this video on your site

Korlát: 4. hely

Dim lights Embed Embed this video on your site

 
Serdülő I. egyéni BB június 7.
FTC Serdülő I. Kovács Eszter aranyérme

Szakosztályunkat a serdülő I. osztályú csapat tagjai képviselték. Szép eredményeket értek el. Legjobb volt Kovács Eszter (10 éves), aki gerendán bajnok lett! További helyezései: összetett 3., talaj, 2., korát 5.

Tóth Zoé: talaj 3. gerenda 5. összetett 7.
Fülöp Anna: gerenda 5.  összetett 8.
Nagy Enikő: összetett 10.
Börcsök Emese: összetett 11.

Eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-06-07_noi_ifjusagi_1o_es_serdulo_budapest-videk_bajnoksag/noi_serd_bp-videk.pdf

 

Bugyinszki Elvira edző írása:

Június első hétvégéjén Női Serdülő Budapest-Vidék Bajnokságon vettünk részt. Egyéni versenyben ez volt az első I. osztályú versenye a lányoknak.
Ugráson kezdtünk. Kivétel nélkül mind az öt lány jobbat ugrott, mint edzéseken szokott.
Korlát következett, ahol volt, aki új elemet mutatott be sikeresen. Az elemeket, amik a lányok gyakorlataiban vannak mindenki megcsinálta, viszont a kivitelre elég sok levonást kaptunk.
Gerendán kisebb rontásokkal mutatták be a gyakorlataikat. Kovács Eszter első helyen végzett ezen a szeren nagy örömünkre.
Talajon mindannyian szépen teljesítettek. Mind az akrobatikus, mind a gimnasztikai elemeket jól hajtották végre. Kovács Eszter ezen a szeren 2., Tóth Zoé 3. lett.

Szép eredményekkel zártuk ezt a napot, a lányok is látták, hogy hol kell még fejlődniük. Nagyon örülünk az elért helyezéseknek.

Kovács Eszter riportja az M4 sporttelevízió Lendület című, augusztus 27-én sugárzott műsorában Dim lights Embed Embed this video on your site

 
IFI I. BB. egyéni - június 7.

Szakosztályunkat ezen a versenyen is Molnár Csenge képviselte. Ismét nagyon eredményesen. A versenyen az egyéni összetett bajnoki cím mellé még megnyerte az ugrást és a korlátot is, talajon ezüstöt, míg gerendán bronzot szerzett. Ezzel ő lett a legeredményesebb ifjúsági tornász!
Ez volt ebben a félévben az utolsó versenye, de két új elemet is jól mutatott be életében először. Ugrásban a Jurcsenko szuplét,

Dim lights Embed Embed this video on your site

míg gerendáról dupla- bicska szaltóval ugrott le, ami E értékű, azaz 0,5-ös erősségű elem!

Dim lights Embed Embed this video on your site

Csenge 4 egymást követő hétvégén 4 különböző országban szerepelt, ez is egyéni csúcs. De az is, hogy ebből 3 versenyen összetettben első is lett!
A 4 versenyen 20 gyakorlatot mutatott be, és ebből 17 volt sikeres! Ennek mi edzői nagyon örültünk, és nem gondoltuk, hogy ilyen eredményesen zárul a tavaszi versenyszezonunk.

A versenyen sokan szorítottak neki. Legfiatalabb szurkolója edzője kisfia, a 4 hónapos Gergő volt.

Kiss Gergely, Csenge legkisebb szurkolója

Eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-06-07_noi_ifjusagi_1o_es_serdulo_budapest-videk_bajnoksag/noi_ifi1_bp-videk.pdf

A MATSZ.HU írása Csengéről:

Molnár Csenge tündökölt

Molnár Csenge riportja az M4 sporttelevízió Lendület című, augusztus 27-én sugárzott műsorában Dim lights Embed Embed this video on your site

 
Lugano Trophy SUI - máj. 30

Molnár Csenge a luganoi nemzetközi tornaversenyen

Csenge május utolsó hétvégéjén a neves Lugano Trophy nemzetközi junior versenyen szerepelt. Ezt a versenyt a svájciak kétévente rendezik, és sok ország válogatott versenyzőit hívják meg rá. Mi ide tanulni jöttünk, mert a mezőny Csengénél idősebb tornászokból állt.
A női egyéni összetett versenyben 6 ország tornászai indultak.
Idén kettős orosz győzelem született, de Csenge is jól tornázott. Nagyon igyekezett, hiszen a későbbi győztes két orosz lánnyal volt egy csoportban. Csak az első szerén, gerendán hibázott, a többi gyakorlata sikeres volt. A 11. helyet szerezte meg.
A másik magyar lány, a dunaújvárosi Jakab Noémi volt, aki a nyári EYOF-ra készül.

A versenyen szigorúan pontoztak, ez az eredményeken is meglátszott. De mi ennek is örültünk, mert láthattuk mi várható a jövő évi EB-n.

A verseny honlapja:

http://artisticalugano.ch/trofeo-internazionale/index_it.html

eredmények itt

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_11_lugano_kupa/classifiche_11_trofeo_femminile.pdf

fényképek itt:

 
MATSZ Zsebibaba BB. máj. 30

Zsebibaba Budapest csapat és egyéni Budapest Bajokság – május 30-31.

A versenyen 6 korosztályos csapatunk és 8 egyéni versenyzőnk indult. Lányaink kiválóan szerepeltek:
Két csapatunk is bajnok lett, míg a legkisebbjeink ezüstérmet nyertek. A III. és I. kcs szabad csapatunk bronzérmes lett.
Az egyéni versenyben, a legfiatalabb korosztályban Bárczi Anna lett bajnok (7 éves), ugyanitt Bardócz Dóra bronzérmet nyert. Kovács Eszter(8 éves) és Tóth Zoé (9 éves) ezüstöt szerzett.
Az egyéni verseny eredményei itt olvashatók:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba_egyeni_bp-videk.pdf

Edzői beszámolók és eredmények:

Nagy Ildikó edző:

Egyéni verseny I. korcsoport

Tavaly még nem indultunk az egyéni Budapest Bajnokságon, idén viszont 4 kislányt is sikerült felkészítenünk a versenyre: Bárczi Annát, Bardócz Dórát, Seres-Kuger Tamarát és Szabó Esztert. A lányok nagyon szépen, fegyelmezetten versenyeztek, ennek köszönhetően ketten is felállhattak a dobogóra. Anna, aki a verseny legfiatalabb résztvevője volt,  mind a 4 szeren hibátlan gyakorlatot mutatott be, így nagyon megérdemelten állt fel a dobogó legmagasabb fokára, több mint 1 pont előnnyel lett Budapest Bajnok. Dórinak a korláton volt egy kisebb rontása, de a többi 3 szer remekül sikerült, így a bronzérmet az ő nyakába akasztották. Eszti az 5., Tamara pedig a 6. helyen végzett

Csapatverseny:

I. korcsoport

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba-1kategoria_1ford.pdf

Nagy Ildikó edző II. korcsoport

Tavaly indultunk először a II. korcsoportban és rögtön az előkelő 3. helyet szereztük meg. Idén célunk volt feljebb lépni a dobogón és ez SIKERÜLT is! A csapat minden tagja kitett magáért és önmagukat felülmúlva gyönyörű, hibátlan gyakorlatokat mutattak be. Külön dicséret illeti azt a 4 lányt, akik szombat délután versenyeztek egyéniben is! A fáradság nem látszott rajtuk, ezen a napon is sokban hozzátettek a jó eredményhez. Korláton a mezőny legmagasabb pontszámát tornáztuk, de a többi szeren is szemmel látható és pontokban mérhető a javulásunk. Ennek köszönhetően egy helyet feljebb léptünk a dobogón, így ezüstéremmel tért haza a csapat. Név szerint : Bárczi Anna, Bardócz Dóra, Botos Árven, Fésüs Letta, Seres-Kugler Tamara és Szabó Eszter.

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba-2kategoria_1ford.pdf

 

Tóth Vivien edző: III. korcsoport

A Zsebibaba Budapest bajnokságon 4. helyezést ért el csapatunk a III. korcsoportban. Kisebb-nagyobb rontásokkal, de mindenki igyekezett jól teljesíteni! Ritka, hogy ennyire kiemelek egy versenyzőt, de most megteszem, mivel hatalmas meglepetést okozott Ádámosi Lulu a magabiztos és pontos gyakorlataival! Örülök, hogy ilyen szépen teljesített, és azt is merem remélni hogy ez most nagy erőt ad neki a további munkájához!

A csapat tagjai: Ádámosi Lulu, Tóth Izabel, Pap Veronika, Molnár Hanna, Ságodi Lili,  Horváth Alíz, Petőházi Szonja.

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba-3kategoria_1ford.pdf

 

Bugyinszi Elvira edző IV. korcsoport

Ez a verseny volt csoportunk második idei versenye. Itt már magabiztosan, határozottabban versenyeztek. Egy-két rontás azonban még mindig volt. Másnap ugyanennek a versenynek a csapatversenyét rendezték, ahol nagyon szépen szerepeltünk. Ifi versenyzőink közül két lány a csapatot erősítette, akik magabiztosan teljesítettek. Volt, aki az előző napi hibáit ezen a napon ki tudta javítani és nagyon ügyesen, koncentráltan, határozottan teljesítette gyakorlatait. Összességében elmondható, hogy tapasztalatokkal teli, szép eredményekkel zártuk ezt a hónapot.

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba-4kategoria_1ford.pdf

Kovács Krisztina edző: I, korcsoport

I.kcsp. csapat: Szlifka Lilien, Gyepes Kira, Hürkecz Mira, Botos Véda, Molnár Nadin, Somogyi Panna.

I.kpcs. szabad csapat: Kálosi Réka, Kaprinay-V. Virág, Tomcsik Jázmin,Fehér Virág.
Nagyszerűen szerepeltek első "nagy" versenyükön a kislányaink. I. kcsp-ban harmadik, I. kcsp. szabad kategóriában, nagyon picivel lemaradva második helyen sikerült végeznünk. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, ugyanis ez volt az első olyan verseny ahol nagyközönség és ismeretlen bírák előtt kellett bizonyítaniuk a gyerekeknek. Nagyszerűen helytálltak, példás magatartással csinálták végig a versenyt. Ősszel a második fordulónak is ugyanilyen fegyelmezetten és még ügyesebben fogunk elindulni. Gratulálok lányok!

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba-1kategoria_1ford.pdf

IV. kcsp. szabad

Csapat: Botházi Orsolya, Kálmán Anna, Must Anna, Ádámosi Róza, Nagy Dorottya, Horváth Virág.

Kiváló versenyzéssel, nagyon kevés rontással sikerült magas pontszámmal megnyerniük a versenyt a lányoknak. Kissé fáradtan indult a nap, nagyon sok versenyünk volt a hónapban, de ennek ellenére minden úgy sikerült, ahogy elterveztük. Jó hangulatú verseny volt, nagyon jól érezték magukat a lányok. /Sajnálatos módon nem a vártak szerint alakult az eredményhirdetés, ugyanis második helyre lettünk kihirdetve. Utólag átszámolták a pontokat és kijavították a hibát./ Nagyon sok gratuláció nektek, ügyesek voltatok!

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba-4kategoria_1ford.pdf

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

3. oldal / 11
Elérhetőségünk, térkép
Contact / map