iwiw
Eredmények

Eredmények

Archívum

FTC Női Torna Almanach 1975-től
Versenyzőink világversenyeken elért eredményei
Egyéni bajnokaink az utánpótlás országos bajnokságokon
Egyéni bajnokaink a felnőtt országos bajnokságokon
Egyéni bajnokaink a szerbajnokságokon
Országos bajnok csapataink
Országos bajnokaink sportakrobatikus ugrásban


 

Legfrissebb eredményeinkCombs La Ville - nov. 14-15

Nemzetközi Tornaverseny (FRA)

Ezen a nívós nemzetközi korosztályos versenyen 2008 óta részt veszünk. Sajnos idén Molnár Csenge nem tudott részt venni, mert az előző héten Liberecben eltörte az ujját. A versenyen két fiatal dunaújvárosi kislány szerepelt edzőjükkel, míg bíróként én pontoztam.

Mégis volt fradis érdekessége a versenynek, mert az egyik dunaújvárosi kislány, Badics Charlotte, többszörös bajnokunk és válogatottunk, Badics Réka lánya volt. Réka 13 éves korában, az 1991-es Junior EB-n 4. volt gerendán, és 9. összetettben!

Előtte végzett egy bolgár tornászlány, Szilvia Mitova, akinek a kislánya szintén itt szerepelt!

Jessikával a nagyszülők voltak, mint edzők, akikkel nagy örömmel beszélgettünk a régmúlt időkről és a jelen reménységeiről. Sok fénykép is készült. Rékának máig egyik legkedvesebb versenye volt ez az EB!

Szilvia Mitova kiváló – máig korszerű! – talajgyakorlata itt:

http://www.silviasgymnastics.com/Coaches.html

Combs la Ville verseny eredményei itt:

file:///C:/Users/M%C3%A1rta/Downloads/19%C3%A8me%20Tournoi%20international%20Combs-la-Ville%202015%20-%20Espoirs%20-%20R%C3%A9sultats.pdf

 
ORV, Liberec - nov. 7.

Ifjúsági válogatott tornászunk, Molnár Csenge jól szerepelt az Olimpiai Reménységek válogatott nemzetközi csapat és egyéni ifjúsági tornaversenyen. A magyar válogatott tagjaként a csapatversenyen 9 ország csapata közül negyedik lett.

Az egyéni versenyen 11 ország 53 tornásza közül Csenge 9. lett az egyéni összetett versenyben, eddigi legmagasabb pontszámával. Szerenkénti verseny nem volt.

Ezen a versenyen szerepelt először a magyar ifjúsági válogatottban és először utazott saját edzői nélkül. (Mi a verseny internetes honlapján követtük egyenes adásban az eseményeket.)

Sajnos ezen a versenyen megsérült az ujja egy figyelmetlen támaszkodást követően, így nem tudott a következő hétvégén egy francia nemzetközi versenyen szerepelni.

Részletes eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-11-07_orv_liberec/orv_2015_wag.pdf

http://www.ohcliberec.com/en/home

 
Serdülő I. CSB - okt. 25.

FTC Serdülő I. osztály CSB

Október 25-én öt tehetséges 10-11 éves kislányunk versenyzett az országos csapatbajnoki helyezésekért. Most Molnár Csenge, jelenlegi legjobb tornászunk is velük indult. A lányok nagyon igyekeztek, és sokkal jobban teljesítettek, mint a tavaszi fordulóban. Ennek köszönhetően a mostani versenyen 3. helyezést ért el a csapat, de a tavaszi fordulóval együttesen értékelve az országos bajnokságban 4. helyen végeztek. Ennek is nagyon örülünk, hiszen idén először indultak ebben a korosztályban!

Részletes eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-10-24_noi_elsoosztaly_ifi_kadet_serdulo_csb_2_fordulo/noi_serd_csb_2ford.pdf

FTC Serdülő I. osztály CSB

A csapat tagjai: Kovács Eszter, Fülöp Anna, Tóth Zoé, Nagy Enikő, Börcsök Emese
Edzők: Bugyinszki Elvira és Csanády Bernát
Molnár Csenge
Edzők: Bathó Márta és Kiss Gergely

 
Utánpótlás egyéni OB. okt. 11.

Szakosztályunk hat tornásza versenyzett a hétvégén három korosztályban.

Kanyó Éva utánpótlás verseny

Az Ifjúsági I. o. mezőnyben Molnár Csenge szerepelt eredményesen. Az egyéni összetett versenyben bronzérmes lett és valamennyi szer fináléjába bekerült. Másnap ugrásban aranyérmet nyert, megvédve ezzel bajnoki címét. Ráadásul most először mutatta be versenyen a jurcsenko szuplé egészcsavart! Másik kedvenc szerén, a talajon most ezüstérmes lett, jó gyakorlattal. Korláton negyedik, gerendán ötödik lett. Ez utóbbit egy kicsit sajnáljuk, hiszen ha a fináléban is olyan jó gyakorlatot mutatott volna be, mint szombaton, akkor újabb dobogós helyezést szerezhetett volna…

A Serdülő I.o mezőnyben mindkét korcsoportban szerepeltünk.

A 10 éveseknél Fülöp Anna és Kovács Eszter holtversenyben 5. lett! Ez nagyon értékes helyezés. Az idősebb korcsoportban Nagy Enikő 15. Börcsök Emese 16. és Tóth Zoé 17. lett.

Eredmények itt:

Ifjúsági I.o:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-10-10_noi_up_egyeni_ob/noi_ifi1_ob_ossz.pdf

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-10-10_noi_up_egyeni_ob/noi_ifi1_ob_finale.pdf

Serdülő I.o.

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-10-10_noi_up_egyeni_ob/noi_serd_ob_ossz.pdf

Képek itt:


videók:

Ugrás: 1. hely

Dim lights Embed Embed this video on your site

Dim lights Embed Embed this video on your site

Gerenda: 5. hely

Dim lights Embed Embed this video on your site

Talaj: 2. hely

Dim lights Embed Embed this video on your site

Korlát: 4. hely

Dim lights Embed Embed this video on your site

 
Serdülő I. egyéni BB június 7.
FTC Serdülő I. Kovács Eszter aranyérme

Szakosztályunkat a serdülő I. osztályú csapat tagjai képviselték. Szép eredményeket értek el. Legjobb volt Kovács Eszter (10 éves), aki gerendán bajnok lett! További helyezései: összetett 3., talaj, 2., korát 5.

Tóth Zoé: talaj 3. gerenda 5. összetett 7.
Fülöp Anna: gerenda 5.  összetett 8.
Nagy Enikő: összetett 10.
Börcsök Emese: összetett 11.

Eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-06-07_noi_ifjusagi_1o_es_serdulo_budapest-videk_bajnoksag/noi_serd_bp-videk.pdf

 

Bugyinszki Elvira edző írása:

Június első hétvégéjén Női Serdülő Budapest-Vidék Bajnokságon vettünk részt. Egyéni versenyben ez volt az első I. osztályú versenye a lányoknak.
Ugráson kezdtünk. Kivétel nélkül mind az öt lány jobbat ugrott, mint edzéseken szokott.
Korlát következett, ahol volt, aki új elemet mutatott be sikeresen. Az elemeket, amik a lányok gyakorlataiban vannak mindenki megcsinálta, viszont a kivitelre elég sok levonást kaptunk.
Gerendán kisebb rontásokkal mutatták be a gyakorlataikat. Kovács Eszter első helyen végzett ezen a szeren nagy örömünkre.
Talajon mindannyian szépen teljesítettek. Mind az akrobatikus, mind a gimnasztikai elemeket jól hajtották végre. Kovács Eszter ezen a szeren 2., Tóth Zoé 3. lett.

Szép eredményekkel zártuk ezt a napot, a lányok is látták, hogy hol kell még fejlődniük. Nagyon örülünk az elért helyezéseknek.

Kovács Eszter riportja az M4 sporttelevízió Lendület című, augusztus 27-én sugárzott műsorában Dim lights Embed Embed this video on your site

 
IFI I. BB. egyéni - június 7.

Szakosztályunkat ezen a versenyen is Molnár Csenge képviselte. Ismét nagyon eredményesen. A versenyen az egyéni összetett bajnoki cím mellé még megnyerte az ugrást és a korlátot is, talajon ezüstöt, míg gerendán bronzot szerzett. Ezzel ő lett a legeredményesebb ifjúsági tornász!
Ez volt ebben a félévben az utolsó versenye, de két új elemet is jól mutatott be életében először. Ugrásban a Jurcsenko szuplét,

Dim lights Embed Embed this video on your site

míg gerendáról dupla- bicska szaltóval ugrott le, ami E értékű, azaz 0,5-ös erősségű elem!

Dim lights Embed Embed this video on your site

Csenge 4 egymást követő hétvégén 4 különböző országban szerepelt, ez is egyéni csúcs. De az is, hogy ebből 3 versenyen összetettben első is lett!
A 4 versenyen 20 gyakorlatot mutatott be, és ebből 17 volt sikeres! Ennek mi edzői nagyon örültünk, és nem gondoltuk, hogy ilyen eredményesen zárul a tavaszi versenyszezonunk.

A versenyen sokan szorítottak neki. Legfiatalabb szurkolója edzője kisfia, a 4 hónapos Gergő volt.

Kiss Gergely, Csenge legkisebb szurkolója

Eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-06-07_noi_ifjusagi_1o_es_serdulo_budapest-videk_bajnoksag/noi_ifi1_bp-videk.pdf

A MATSZ.HU írása Csengéről:

Molnár Csenge tündökölt

Molnár Csenge riportja az M4 sporttelevízió Lendület című, augusztus 27-én sugárzott műsorában Dim lights Embed Embed this video on your site

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

3. oldal / 12
Elérhetőségünk, térkép
Contact / map