iwiw
Eredmények

Eredmények

Archívum

FTC Női Torna Almanach 1975-től
Versenyzőink világversenyeken elért eredményei
Egyéni bajnokaink az utánpótlás országos bajnokságokon
Egyéni bajnokaink a felnőtt országos bajnokságokon
Egyéni bajnokaink a szerbajnokságokon
Országos bajnok csapataink
Országos bajnokaink sportakrobatikus ugrásban


 

Legfrissebb eredményeinkSerdülő I. egyéni BB június 7.
FTC Serdülő I. Kovács Eszter aranyérme

Szakosztályunkat a serdülő I. osztályú csapat tagjai képviselték. Szép eredményeket értek el. Legjobb volt Kovács Eszter (10 éves), aki gerendán bajnok lett! További helyezései: összetett 3., talaj, 2., korát 5.

Tóth Zoé: talaj 3. gerenda 5. összetett 7.
Fülöp Anna: gerenda 5.  összetett 8.
Nagy Enikő: összetett 10.
Börcsök Emese: összetett 11.

Eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-06-07_noi_ifjusagi_1o_es_serdulo_budapest-videk_bajnoksag/noi_serd_bp-videk.pdf

 

Bugyinszki Elvira edző írása:

Június első hétvégéjén Női Serdülő Budapest-Vidék Bajnokságon vettünk részt. Egyéni versenyben ez volt az első I. osztályú versenye a lányoknak.
Ugráson kezdtünk. Kivétel nélkül mind az öt lány jobbat ugrott, mint edzéseken szokott.
Korlát következett, ahol volt, aki új elemet mutatott be sikeresen. Az elemeket, amik a lányok gyakorlataiban vannak mindenki megcsinálta, viszont a kivitelre elég sok levonást kaptunk.
Gerendán kisebb rontásokkal mutatták be a gyakorlataikat. Kovács Eszter első helyen végzett ezen a szeren nagy örömünkre.
Talajon mindannyian szépen teljesítettek. Mind az akrobatikus, mind a gimnasztikai elemeket jól hajtották végre. Kovács Eszter ezen a szeren 2., Tóth Zoé 3. lett.

Szép eredményekkel zártuk ezt a napot, a lányok is látták, hogy hol kell még fejlődniük. Nagyon örülünk az elért helyezéseknek.

Kovács Eszter riportja az M4 sporttelevízió Lendület című, augusztus 27-én sugárzott műsorában Dim lights Embed Embed this video on your site

 
IFI I. BB. egyéni - június 7.

Szakosztályunkat ezen a versenyen is Molnár Csenge képviselte. Ismét nagyon eredményesen. A versenyen az egyéni összetett bajnoki cím mellé még megnyerte az ugrást és a korlátot is, talajon ezüstöt, míg gerendán bronzot szerzett. Ezzel ő lett a legeredményesebb ifjúsági tornász!
Ez volt ebben a félévben az utolsó versenye, de két új elemet is jól mutatott be életében először. Ugrásban a Jurcsenko szuplét,

Dim lights Embed Embed this video on your site

míg gerendáról dupla- bicska szaltóval ugrott le, ami E értékű, azaz 0,5-ös erősségű elem!

Dim lights Embed Embed this video on your site

Csenge 4 egymást követő hétvégén 4 különböző országban szerepelt, ez is egyéni csúcs. De az is, hogy ebből 3 versenyen összetettben első is lett!
A 4 versenyen 20 gyakorlatot mutatott be, és ebből 17 volt sikeres! Ennek mi edzői nagyon örültünk, és nem gondoltuk, hogy ilyen eredményesen zárul a tavaszi versenyszezonunk.

A versenyen sokan szorítottak neki. Legfiatalabb szurkolója edzője kisfia, a 4 hónapos Gergő volt.

Kiss Gergely, Csenge legkisebb szurkolója

Eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-06-07_noi_ifjusagi_1o_es_serdulo_budapest-videk_bajnoksag/noi_ifi1_bp-videk.pdf

A MATSZ.HU írása Csengéről:

Molnár Csenge tündökölt

Molnár Csenge riportja az M4 sporttelevízió Lendület című, augusztus 27-én sugárzott műsorában Dim lights Embed Embed this video on your site

 
Lugano Trophy SUI - máj. 30

Molnár Csenge a luganoi nemzetközi tornaversenyen

Csenge május utolsó hétvégéjén a neves Lugano Trophy nemzetközi junior versenyen szerepelt. Ezt a versenyt a svájciak kétévente rendezik, és sok ország válogatott versenyzőit hívják meg rá. Mi ide tanulni jöttünk, mert a mezőny Csengénél idősebb tornászokból állt.
A női egyéni összetett versenyben 6 ország tornászai indultak.
Idén kettős orosz győzelem született, de Csenge is jól tornázott. Nagyon igyekezett, hiszen a későbbi győztes két orosz lánnyal volt egy csoportban. Csak az első szerén, gerendán hibázott, a többi gyakorlata sikeres volt. A 11. helyet szerezte meg.
A másik magyar lány, a dunaújvárosi Jakab Noémi volt, aki a nyári EYOF-ra készül.

A versenyen szigorúan pontoztak, ez az eredményeken is meglátszott. De mi ennek is örültünk, mert láthattuk mi várható a jövő évi EB-n.

A verseny honlapja:

http://artisticalugano.ch/trofeo-internazionale/index_it.html

eredmények itt

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_11_lugano_kupa/classifiche_11_trofeo_femminile.pdf

fényképek itt:

 
MATSZ Zsebibaba BB. máj. 30

Zsebibaba Budapest csapat és egyéni Budapest Bajokság – május 30-31.

A versenyen 6 korosztályos csapatunk és 8 egyéni versenyzőnk indult. Lányaink kiválóan szerepeltek:
Két csapatunk is bajnok lett, míg a legkisebbjeink ezüstérmet nyertek. A III. és I. kcs szabad csapatunk bronzérmes lett.
Az egyéni versenyben, a legfiatalabb korosztályban Bárczi Anna lett bajnok (7 éves), ugyanitt Bardócz Dóra bronzérmet nyert. Kovács Eszter(8 éves) és Tóth Zoé (9 éves) ezüstöt szerzett.
Az egyéni verseny eredményei itt olvashatók:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba_egyeni_bp-videk.pdf

Edzői beszámolók és eredmények:

Nagy Ildikó edző:

Egyéni verseny I. korcsoport

Tavaly még nem indultunk az egyéni Budapest Bajnokságon, idén viszont 4 kislányt is sikerült felkészítenünk a versenyre: Bárczi Annát, Bardócz Dórát, Seres-Kuger Tamarát és Szabó Esztert. A lányok nagyon szépen, fegyelmezetten versenyeztek, ennek köszönhetően ketten is felállhattak a dobogóra. Anna, aki a verseny legfiatalabb résztvevője volt,  mind a 4 szeren hibátlan gyakorlatot mutatott be, így nagyon megérdemelten állt fel a dobogó legmagasabb fokára, több mint 1 pont előnnyel lett Budapest Bajnok. Dórinak a korláton volt egy kisebb rontása, de a többi 3 szer remekül sikerült, így a bronzérmet az ő nyakába akasztották. Eszti az 5., Tamara pedig a 6. helyen végzett

Csapatverseny:

I. korcsoport

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba-1kategoria_1ford.pdf

Nagy Ildikó edző II. korcsoport

Tavaly indultunk először a II. korcsoportban és rögtön az előkelő 3. helyet szereztük meg. Idén célunk volt feljebb lépni a dobogón és ez SIKERÜLT is! A csapat minden tagja kitett magáért és önmagukat felülmúlva gyönyörű, hibátlan gyakorlatokat mutattak be. Külön dicséret illeti azt a 4 lányt, akik szombat délután versenyeztek egyéniben is! A fáradság nem látszott rajtuk, ezen a napon is sokban hozzátettek a jó eredményhez. Korláton a mezőny legmagasabb pontszámát tornáztuk, de a többi szeren is szemmel látható és pontokban mérhető a javulásunk. Ennek köszönhetően egy helyet feljebb léptünk a dobogón, így ezüstéremmel tért haza a csapat. Név szerint : Bárczi Anna, Bardócz Dóra, Botos Árven, Fésüs Letta, Seres-Kugler Tamara és Szabó Eszter.

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba-2kategoria_1ford.pdf

 

Tóth Vivien edző: III. korcsoport

A Zsebibaba Budapest bajnokságon 4. helyezést ért el csapatunk a III. korcsoportban. Kisebb-nagyobb rontásokkal, de mindenki igyekezett jól teljesíteni! Ritka, hogy ennyire kiemelek egy versenyzőt, de most megteszem, mivel hatalmas meglepetést okozott Ádámosi Lulu a magabiztos és pontos gyakorlataival! Örülök, hogy ilyen szépen teljesített, és azt is merem remélni hogy ez most nagy erőt ad neki a további munkájához!

A csapat tagjai: Ádámosi Lulu, Tóth Izabel, Pap Veronika, Molnár Hanna, Ságodi Lili,  Horváth Alíz, Petőházi Szonja.

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba-3kategoria_1ford.pdf

 

Bugyinszi Elvira edző IV. korcsoport

Ez a verseny volt csoportunk második idei versenye. Itt már magabiztosan, határozottabban versenyeztek. Egy-két rontás azonban még mindig volt. Másnap ugyanennek a versenynek a csapatversenyét rendezték, ahol nagyon szépen szerepeltünk. Ifi versenyzőink közül két lány a csapatot erősítette, akik magabiztosan teljesítettek. Volt, aki az előző napi hibáit ezen a napon ki tudta javítani és nagyon ügyesen, koncentráltan, határozottan teljesítette gyakorlatait. Összességében elmondható, hogy tapasztalatokkal teli, szép eredményekkel zártuk ezt a hónapot.

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba-4kategoria_1ford.pdf

Kovács Krisztina edző: I, korcsoport

I.kcsp. csapat: Szlifka Lilien, Gyepes Kira, Hürkecz Mira, Botos Véda, Molnár Nadin, Somogyi Panna.

I.kpcs. szabad csapat: Kálosi Réka, Kaprinay-V. Virág, Tomcsik Jázmin,Fehér Virág.
Nagyszerűen szerepeltek első "nagy" versenyükön a kislányaink. I. kcsp-ban harmadik, I. kcsp. szabad kategóriában, nagyon picivel lemaradva második helyen sikerült végeznünk. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, ugyanis ez volt az első olyan verseny ahol nagyközönség és ismeretlen bírák előtt kellett bizonyítaniuk a gyerekeknek. Nagyszerűen helytálltak, példás magatartással csinálták végig a versenyt. Ősszel a második fordulónak is ugyanilyen fegyelmezetten és még ügyesebben fogunk elindulni. Gratulálok lányok!

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba-1kategoria_1ford.pdf

IV. kcsp. szabad

Csapat: Botházi Orsolya, Kálmán Anna, Must Anna, Ádámosi Róza, Nagy Dorottya, Horváth Virág.

Kiváló versenyzéssel, nagyon kevés rontással sikerült magas pontszámmal megnyerniük a versenyt a lányoknak. Kissé fáradtan indult a nap, nagyon sok versenyünk volt a hónapban, de ennek ellenére minden úgy sikerült, ahogy elterveztük. Jó hangulatú verseny volt, nagyon jól érezték magukat a lányok. /Sajnálatos módon nem a vártak szerint alakult az eredményhirdetés, ugyanis második helyre lettünk kihirdetve. Utólag átszámolták a pontokat és kijavították a hibát./ Nagyon sok gratuláció nektek, ügyesek voltatok!

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-30_matsz_leany_zsebibaba/zsebibaba-4kategoria_1ford.pdf

 
Serdülő I.o. csb. - május 16.

FTC Serdülő I. csapat

Bugyinszki Elvira edző:

Először vett részt csoportunk I. osztályú versenyen, ahol kissé félénken, határozatlanul versenyeztek. Nagy izgalommal kezdték meg a versenyzést, számos új elemet mutattak be, ezért is voltak még bizonytalanok.
Sajnos még korláton több versenyzőnk is elemhiányos gyakorlatot mutatott be, és két lányunknál az előírt Jurcsenko ugrás is hiányzott még. Az őszi fordulón biztosan sikerülni fog!

A Budapest csapatbajnokságban ezüstérmesek lettek.

A csapat tagjai: Kovács Eszter, Tóth Zoé, Fülöp Anna, Börcsök Emese, Nagy Enikő

Eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-16_noi_1_o_ifi_kadet_serdulo_csb_1_fordulo/noi_serd_csb_1ford.pdf

 
FTC meghívásos Zsebibaba csapatversenye

május 16. Népliget

Nagy Ildikó edző, rendező írása:

Miután terem és öltöző felújítás előtt állunk, így a „szokásos, nagyszabású” FTC Kupát ősszel fogjuk megrendezni. A Budapest Bajnokságra készülve nem szerettünk volna verseny nélkül maradni, így 4 egyesületet meghívva ( Adács, Balatonfüred, Dunaferr, UTE )  2015.05.16-án versenyt rendeztük.
Bathó Márta szakosztályvezetőnk egy külföldi versenyen vett részt, így még az előkészületekben a segítségünkre tudott lenne, viszont a verseny lebonyolításában „magunkra maradtunk”.
Dolgunkat az is nehezítette, hogy a Férfi Szakosztály aznap délelőtt háziversenyt tartott, így nagyon rövid idő alatt kellett berendeznünk a termet, felállítani a bírói asztalokat, az irodát, a hangosítást és mellette „fogadni” a csapatokat… A 4 egyesület mellett az FTC csapatai is nagy számban vettek részt, így összesen

21 csapat közel 135 versenyzője lépett talajra illetve a szerekhez ezen a napon.

Mosolyogva, vidáman köszöntöttük a versenyzőket, edzőket, bírókat, ennek köszönhetően mindenki nyugodt és jókedvű volt a verseny alatt és így is távoztak tőlünk. Nagy összefogással, együttműködve tevékenykedett mindenki a verseny egész ideje alatt; a szervezés mellett mindegyikünk pontozott is és nem elhanyagolható, hogy a 8 csapatunk 5 arany, 1 ezüst és 2 bronzérmet szerzett.
Büszke vagyok rá, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk szóban is… írásban is… Fradis szülőktől is… meghívott egyesületek vezetőitől is…
Köszönet még egyszer MINDEN segítő kéznek, azoknak: akik az ajándékok, érmek megvásárlásában segítettek; akik pontoztak; akik pakoltak, a termet rendezték;  akik a zenét, hangosítást kezelték;  akik az eredményeket számolták;  akik a pontozó lapokat összeszedték; akik a finom sütiket készítettek a bírói asztalokra; akik az ajtóban állva segítették munkánkat……..

 

Eredmények itt:

FTC meghívásos Zsebibaba csapatverseny eredményei

  1. I. korcsoport 2009 után születettek

 

GERENDA    TALAJ

1          FTC A        8,6           8,7       17,30

2          UTE          8,50         8,75      17,25

3          FTC B        8,60         8,50      17,10

4          Adács        8,50         8,30      16,80

 

I. korcsoport szabad korosztály

GERENDA           TALAJ           ÖSSZETETT

1          Balatonfüred  9,00                   8,90                 17,90

1          UTE               9,10                  8,80                  17,90

3          FTC               8,55                   8,70                 17,25

 

II. korcsoport  (2007-2008)

 

 

ugrás

korlát

gerenda

talaj

ÖSSZETETT

1

FTC A

9,03

9,00

9,30

9,00

36,33

2

FTC B

9,08

8,55

8,90

8,60

35,13

3

Dunaferr SE

9,00

8,05

8,90

8,80

34,75

4

UTE A

8,63

8,90

8,70

8,20

34,43

5

UTE B

8,65

8,65

8,80

8,00

34,10

6

Adács

8,68

7,35

8,20

8,20

32,43

7

UTE C

8,35

6,65

8,00

7,40

30,40

 

II korcsoport szabad korosztály

 

 

 

ugrás

korlát

gerenda

talaj

ÖSSZETETT

1

UTE A

9,1

7,78

8,8

8,80

34,48

2

Adács

9,06

8,00

7,60

8,60

33,26

3

UTE B

8,86

6,98

8,20

8,60

32,65

4

FTC

8,86

7,70

7,20

8,40

32,16

 

III. korcsoport ( 2005 – 2006)

ugrás   korlát   gerenda        talaj

FTC     8,80    8,33     7,63     8,35     33,11

 

III. korcsoport szabad korosztály

ugrás     korlát   gerenda     talaj

FTC     8,37     7,00     6,70     8,00     30,07

 

IV. korcsoport szabad korosztály

ugrás   korlát   gerenda   talaj

FTC   11,18   8,45    8,60       8,90     37,13

 

 

Edzők beszámolói a versenyről:

II. korcsoport versenyéhez

Tóth Vivien edző beszámolója:

A május 16-án megrendezésre került Meghívásos versenyünkön két csapattal szerepeltünk. Az "A" csapat tagjai: Bárczi Anna, Bardócz Dóra, Szabó Eszter, Fésűs Letta, Seres-Kugler Tamara és a "B" csapatunk résztvevői pedig : Botos Árven, Ródé Lilla, Makarész Emina, Farkas Katalin, Szombathelyi Szonja, Wágner Manda.

A versenyen nagyon szépen teljesített mind a két csapat. Fej-fej mellett haladtak,  hiszen a B csapatnak magasan jobb ugrása volt az A csapatnak jobb korlátja, a gerenda talaj pedig egyformán kiemelkedő volt a mezőnyből. Legnagyobb meglepetésünkre a dobogó első két fokát foglalhattuk el az "A" csapat bajnok a "B" csapat pedig második lett.

Határtalan büszkeséggel töltött el minket, hogy ilyen jól teljesítettek a lányok és reméljük, hogy a most május 31-én megrendezésre kerülő Budapest Bajnokságon is hasonlóan jól tudunk majd szerepelni!

Serdülő II. csapat  ( III. korcsoportban versenyeztek most a Zsebibaba versenyen)

Tóth Vivien edző írása:

Nagyon készültek a lányok a versenyre, ami hazai körülmények között került megrendezésre május 16-án a Meghívásos Fradi Kupán. A csapat tagjai: Ságodi Lili, Petőházi Szonja, Tóth Izabel, Horváth Alíz, Kovács Réka, Kiscsatári Kiara, Papp Veronika és Ádámosi Lujza.

Nagy izgalmakkal indultunk neki az első szernek, a korlátnak. Legnagyobb meglepetésemre mindenki erején felül teljesített és rontás nélkül hajtottuk végre a gyakorlatokat. Ez az előtte való napi edzés alapján abszolút meglepetés volt számomra. Tehát amikor az utolsó csemete is leugrott a szerről hirtelen melegség öntötte el a szívemet, hogy mekkora harcosok is ezek a lányok. Ez a pillanat mindent megért számomra. A többi szeren is igyekeztek. Voltak ugyan kisebb- nagyobb rontások, de teljes mértékig elégedett voltam a munkájukkal. Nagyon büszke voltam, hogy ilyen gyerekek mellett állhattam ott, mint edző. Így jogosan illette őket a bajnoki cím.

 

I. korcsoport versenyéhez

Kovács Krisztina edző írása:

"A" csapat tagjai: Makarész Odett, Botos Véda, Szlifka Lilien, Hürkecz Mira, Gyepes Kira, Somogyi Panna.

"B" csapat tagjai: Futó Luca, Amrik Lilla, Rózsa Lili, Jakschitz Odett, Dudás Boglárka.

Szabad csapat tagjai: Kaprinay-Veleczki Virág, Kálosi Réka, Bazsó Bori, Fehér Virág.

Éremben gazdag versenyen vagyunk túl. Három nagyon ügyes csapatunk indult el szombaton az FTC által rendezett versenyen. "A" csapatunk a mezőnyben legfiatalabbként győzedelmeskedett az I. Kcsp. kötött kategóriájában. "B" csapatunk 3. helyen végzett, nagyon picivel lemaradva a másodiktól. I. Kcsp. szabad kategóriában 3. helyezést ért el a csapatunk, szintén nagyin pici különbséggel lemaradva a második helyezettől. Sok szép ajándékkal és éremmel térhetett haza mindenki. Nagyon-nagyon büszkék vagyunk rátok. Egyre figyelmesebb, fegyelmezettebb és ügyesebb minden pici kislányunk! Gratulálunk a versenyhez!

 

Szabó Nikolett edző írása:

Csoportjainkkal hetek óta lázasan készültünk az idei év első Zsebibaba versenyére. Mind a Zsebibaba I-es kötött és szabad, mind a II-es szabad korcsoport idén új talajgyakorlatot tanult meg. Az új zene és koreográfia is elnyerte a picik tetszését, ezért szívesen gyakorolták az edzéseken. A gerendán is egyre szebben és magabiztosabban végig tudnak sétálni.

Különösen büszke vagyok a II-es szabad csapatunkra, ahol a lányok most először versenyeztek 4 szeren, és tapasztalták meg, hogy mennyi odafigyelést és felkészülést igényel egy tornaverseny. Nagyon vidáman versenyeztek, és örömmel viselték az új csillogó versenydresszt is!

Az I-es korcsoport A és B kötött csapata 1. és 3. helyezést, a szabad csapat 3. helyezést, a II-es szabad csapat pedig 4. helyezést ért el a kupán.

Mindenki nagyon boldogan ment haza a szép fényes érmekkel és a sok-sok ajándékkal!

 

Kovács Krisztina edző írása

III., IV. Kcsp Szabad

III. Kcsp szabad csapat tagjai: Baciu Delia, Fazekas Sára, Bodor Daniéla, Takács Lili.

FTC III. kcs. háziverseny

IV. Kcsp szabad csapat tagjai: Botházi Kata, Nagy Panna, Nagy Dorottya, Horváth Virág, Ádámosi Róza, Botházi Orsolya.

FTC IV. kcs. háziverseny

Sajnos ezen a versenyen egyik csapatunknak sem akadt ellenfele, így egyedüli indulóként álltak ki a lányok III. és IV. Kcsp-ban. Remek próba volt ez viszont a május 31-i Zsebibaba Bp. bajnokságra. Ellenfél ugyan nem volt, de így is sok szép ajándékot kaptak a versenyzők. Remélem mindenki ugyanilyen ügyes és szép lesz 31-én is. Hajrá lányok!

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

4. oldal / 12
Elérhetőségünk, térkép
Contact / map