iwiw
Eredmények

Eredmények

Archívum

FTC Női Torna Almanach 1975-től
Versenyzőink világversenyeken elért eredményei
Egyéni bajnokaink az utánpótlás országos bajnokságokon
Egyéni bajnokaink a felnőtt országos bajnokságokon
Egyéni bajnokaink a szerbajnokságokon
Országos bajnok csapataink
Országos bajnokaink sportakrobatikus ugrásban


 

Legfrissebb eredményeinkSerdülő I.o. csb. - május 16.

FTC Serdülő I. csapat

Bugyinszki Elvira edző:

Először vett részt csoportunk I. osztályú versenyen, ahol kissé félénken, határozatlanul versenyeztek. Nagy izgalommal kezdték meg a versenyzést, számos új elemet mutattak be, ezért is voltak még bizonytalanok.
Sajnos még korláton több versenyzőnk is elemhiányos gyakorlatot mutatott be, és két lányunknál az előírt Jurcsenko ugrás is hiányzott még. Az őszi fordulón biztosan sikerülni fog!

A Budapest csapatbajnokságban ezüstérmesek lettek.

A csapat tagjai: Kovács Eszter, Tóth Zoé, Fülöp Anna, Börcsök Emese, Nagy Enikő

Eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-16_noi_1_o_ifi_kadet_serdulo_csb_1_fordulo/noi_serd_csb_1ford.pdf

 
FTC meghívásos Zsebibaba csapatversenye

május 16. Népliget

Nagy Ildikó edző, rendező írása:

Miután terem és öltöző felújítás előtt állunk, így a „szokásos, nagyszabású” FTC Kupát ősszel fogjuk megrendezni. A Budapest Bajnokságra készülve nem szerettünk volna verseny nélkül maradni, így 4 egyesületet meghívva ( Adács, Balatonfüred, Dunaferr, UTE )  2015.05.16-án versenyt rendeztük.
Bathó Márta szakosztályvezetőnk egy külföldi versenyen vett részt, így még az előkészületekben a segítségünkre tudott lenne, viszont a verseny lebonyolításában „magunkra maradtunk”.
Dolgunkat az is nehezítette, hogy a Férfi Szakosztály aznap délelőtt háziversenyt tartott, így nagyon rövid idő alatt kellett berendeznünk a termet, felállítani a bírói asztalokat, az irodát, a hangosítást és mellette „fogadni” a csapatokat… A 4 egyesület mellett az FTC csapatai is nagy számban vettek részt, így összesen

21 csapat közel 135 versenyzője lépett talajra illetve a szerekhez ezen a napon.

Mosolyogva, vidáman köszöntöttük a versenyzőket, edzőket, bírókat, ennek köszönhetően mindenki nyugodt és jókedvű volt a verseny alatt és így is távoztak tőlünk. Nagy összefogással, együttműködve tevékenykedett mindenki a verseny egész ideje alatt; a szervezés mellett mindegyikünk pontozott is és nem elhanyagolható, hogy a 8 csapatunk 5 arany, 1 ezüst és 2 bronzérmet szerzett.
Büszke vagyok rá, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk szóban is… írásban is… Fradis szülőktől is… meghívott egyesületek vezetőitől is…
Köszönet még egyszer MINDEN segítő kéznek, azoknak: akik az ajándékok, érmek megvásárlásában segítettek; akik pontoztak; akik pakoltak, a termet rendezték;  akik a zenét, hangosítást kezelték;  akik az eredményeket számolták;  akik a pontozó lapokat összeszedték; akik a finom sütiket készítettek a bírói asztalokra; akik az ajtóban állva segítették munkánkat……..

 

Eredmények itt:

FTC meghívásos Zsebibaba csapatverseny eredményei

  1. I. korcsoport 2009 után születettek

 

GERENDA    TALAJ

1          FTC A        8,6           8,7       17,30

2          UTE          8,50         8,75      17,25

3          FTC B        8,60         8,50      17,10

4          Adács        8,50         8,30      16,80

 

I. korcsoport szabad korosztály

GERENDA           TALAJ           ÖSSZETETT

1          Balatonfüred  9,00                   8,90                 17,90

1          UTE               9,10                  8,80                  17,90

3          FTC               8,55                   8,70                 17,25

 

II. korcsoport  (2007-2008)

 

 

ugrás

korlát

gerenda

talaj

ÖSSZETETT

1

FTC A

9,03

9,00

9,30

9,00

36,33

2

FTC B

9,08

8,55

8,90

8,60

35,13

3

Dunaferr SE

9,00

8,05

8,90

8,80

34,75

4

UTE A

8,63

8,90

8,70

8,20

34,43

5

UTE B

8,65

8,65

8,80

8,00

34,10

6

Adács

8,68

7,35

8,20

8,20

32,43

7

UTE C

8,35

6,65

8,00

7,40

30,40

 

II korcsoport szabad korosztály

 

 

 

ugrás

korlát

gerenda

talaj

ÖSSZETETT

1

UTE A

9,1

7,78

8,8

8,80

34,48

2

Adács

9,06

8,00

7,60

8,60

33,26

3

UTE B

8,86

6,98

8,20

8,60

32,65

4

FTC

8,86

7,70

7,20

8,40

32,16

 

III. korcsoport ( 2005 – 2006)

ugrás   korlát   gerenda        talaj

FTC     8,80    8,33     7,63     8,35     33,11

 

III. korcsoport szabad korosztály

ugrás     korlát   gerenda     talaj

FTC     8,37     7,00     6,70     8,00     30,07

 

IV. korcsoport szabad korosztály

ugrás   korlát   gerenda   talaj

FTC   11,18   8,45    8,60       8,90     37,13

 

 

Edzők beszámolói a versenyről:

II. korcsoport versenyéhez

Tóth Vivien edző beszámolója:

A május 16-án megrendezésre került Meghívásos versenyünkön két csapattal szerepeltünk. Az "A" csapat tagjai: Bárczi Anna, Bardócz Dóra, Szabó Eszter, Fésűs Letta, Seres-Kugler Tamara és a "B" csapatunk résztvevői pedig : Botos Árven, Ródé Lilla, Makarész Emina, Farkas Katalin, Szombathelyi Szonja, Wágner Manda.

A versenyen nagyon szépen teljesített mind a két csapat. Fej-fej mellett haladtak,  hiszen a B csapatnak magasan jobb ugrása volt az A csapatnak jobb korlátja, a gerenda talaj pedig egyformán kiemelkedő volt a mezőnyből. Legnagyobb meglepetésünkre a dobogó első két fokát foglalhattuk el az "A" csapat bajnok a "B" csapat pedig második lett.

Határtalan büszkeséggel töltött el minket, hogy ilyen jól teljesítettek a lányok és reméljük, hogy a most május 31-én megrendezésre kerülő Budapest Bajnokságon is hasonlóan jól tudunk majd szerepelni!

Serdülő II. csapat  ( III. korcsoportban versenyeztek most a Zsebibaba versenyen)

Tóth Vivien edző írása:

Nagyon készültek a lányok a versenyre, ami hazai körülmények között került megrendezésre május 16-án a Meghívásos Fradi Kupán. A csapat tagjai: Ságodi Lili, Petőházi Szonja, Tóth Izabel, Horváth Alíz, Kovács Réka, Kiscsatári Kiara, Papp Veronika és Ádámosi Lujza.

Nagy izgalmakkal indultunk neki az első szernek, a korlátnak. Legnagyobb meglepetésemre mindenki erején felül teljesített és rontás nélkül hajtottuk végre a gyakorlatokat. Ez az előtte való napi edzés alapján abszolút meglepetés volt számomra. Tehát amikor az utolsó csemete is leugrott a szerről hirtelen melegség öntötte el a szívemet, hogy mekkora harcosok is ezek a lányok. Ez a pillanat mindent megért számomra. A többi szeren is igyekeztek. Voltak ugyan kisebb- nagyobb rontások, de teljes mértékig elégedett voltam a munkájukkal. Nagyon büszke voltam, hogy ilyen gyerekek mellett állhattam ott, mint edző. Így jogosan illette őket a bajnoki cím.

 

I. korcsoport versenyéhez

Kovács Krisztina edző írása:

"A" csapat tagjai: Makarész Odett, Botos Véda, Szlifka Lilien, Hürkecz Mira, Gyepes Kira, Somogyi Panna.

"B" csapat tagjai: Futó Luca, Amrik Lilla, Rózsa Lili, Jakschitz Odett, Dudás Boglárka.

Szabad csapat tagjai: Kaprinay-Veleczki Virág, Kálosi Réka, Bazsó Bori, Fehér Virág.

Éremben gazdag versenyen vagyunk túl. Három nagyon ügyes csapatunk indult el szombaton az FTC által rendezett versenyen. "A" csapatunk a mezőnyben legfiatalabbként győzedelmeskedett az I. Kcsp. kötött kategóriájában. "B" csapatunk 3. helyen végzett, nagyon picivel lemaradva a másodiktól. I. Kcsp. szabad kategóriában 3. helyezést ért el a csapatunk, szintén nagyin pici különbséggel lemaradva a második helyezettől. Sok szép ajándékkal és éremmel térhetett haza mindenki. Nagyon-nagyon büszkék vagyunk rátok. Egyre figyelmesebb, fegyelmezettebb és ügyesebb minden pici kislányunk! Gratulálunk a versenyhez!

 

Szabó Nikolett edző írása:

Csoportjainkkal hetek óta lázasan készültünk az idei év első Zsebibaba versenyére. Mind a Zsebibaba I-es kötött és szabad, mind a II-es szabad korcsoport idén új talajgyakorlatot tanult meg. Az új zene és koreográfia is elnyerte a picik tetszését, ezért szívesen gyakorolták az edzéseken. A gerendán is egyre szebben és magabiztosabban végig tudnak sétálni.

Különösen büszke vagyok a II-es szabad csapatunkra, ahol a lányok most először versenyeztek 4 szeren, és tapasztalták meg, hogy mennyi odafigyelést és felkészülést igényel egy tornaverseny. Nagyon vidáman versenyeztek, és örömmel viselték az új csillogó versenydresszt is!

Az I-es korcsoport A és B kötött csapata 1. és 3. helyezést, a szabad csapat 3. helyezést, a II-es szabad csapat pedig 4. helyezést ért el a kupán.

Mindenki nagyon boldogan ment haza a szép fényes érmekkel és a sok-sok ajándékkal!

 

Kovács Krisztina edző írása

III., IV. Kcsp Szabad

III. Kcsp szabad csapat tagjai: Baciu Delia, Fazekas Sára, Bodor Daniéla, Takács Lili.

FTC III. kcs. háziverseny

IV. Kcsp szabad csapat tagjai: Botházi Kata, Nagy Panna, Nagy Dorottya, Horváth Virág, Ádámosi Róza, Botházi Orsolya.

FTC IV. kcs. háziverseny

Sajnos ezen a versenyen egyik csapatunknak sem akadt ellenfele, így egyedüli indulóként álltak ki a lányok III. és IV. Kcsp-ban. Remek próba volt ez viszont a május 31-i Zsebibaba Bp. bajnokságra. Ellenfél ugyan nem volt, de így is sok szép ajándékot kaptak a versenyzők. Remélem mindenki ugyanilyen ügyes és szép lesz 31-én is. Hajrá lányok!

 
Gymnova Cup BEL - máj. 23

Csenge bajnoki címe

Molnár Csenge ezen a hétvégén is remekelt! Két aranyérmet is szerzett a „Gymnova Cup” korosztályos nemzetközi versenyen Keerbergenben.

A verseny hivatalos honlapja:

http://www.gymnovacup.eu/

Szombaton az egyéni összetett versenyen lett fölényesen első, 4 biztos gyakorlattal. Mindannyian nagyon örültünk, mert az eredményhirdetésnél a magyar himnuszt is lejátszották Csenge tiszteletére. Ez volt ez első alkalom életében, és külön boldogság, hogy előző nap volt a 13. születésnapja. Aranyosra sikeredett!

A finálékat vasárnap rendezték azzal a szabállyal, hogy a junioroktól 6, míg az ifiktől csak 2 versenyző juthatott be a szerenkénti legmagasabb pontszámok alapján.

Csenge korláton 2. , míg talajon 8. helyen került be. (Ez utóbbi szeren az egész mezőny első gyakorlatát mutatta be előző nap, talán ezért….) Sajnos ugrásban a fináléba kerülésnél rontotta a második ugrását, így ezen a szeren most nem szerepelhetett.

Előbb korláton tornázott, de most rontott, így 8. lett.

Talajon ma is elsőnek szólították és újra kiváló gyakorlatot mutatott be, mellyel meglepetésre, de teljesen megérdemelten nyerte meg ezt a szert.

Az eredményhirdetésnél ismét hallhattuk a magyar himnuszt.

Sajnos a másik magyar tornászlány, Kovács Zsófia ( Dunaferr SE ), a verseny előtti napon az edzésen megsérült, így másnap nem tudott indulni. Zsófi a junior mezőnyben indult volna, és a mezőnyt látva komoly esélyekkel. Kívánunk mihamarabbi gyógyulást a legjobb magyar junior versenyzőnek!

Eredmények itt:

Egyéni összetett (2002-2004)

http://www.gymnovacup.eu/files/Youngsters%20Individual%20Allround.pdf

Talaj:( 2000-2004)

http://www.gymnovacup.eu/files/Final%20Floor(2).pdf

Korlát: (2000 – 2004)

http://www.gymnovacup.eu/files/Final%20%20Uneven%20Bars.pdf

Video:

Csenge talaja 2015 Gymnova Cup ( Belgium)   finálé 1. hely

Dim lights Embed Embed this video on your site

Dim lights Embed Embed this video on your site

A hivatalos közvetítésben ( hang nélkül) 2 perctől van Csenge gyakorlata

http://www.gymnovacup.eu/en/home/international-competition/live-streaming/

A FRADI.HU cikke az eseményről ITT olvasható!

 
Flik-Flak verseny NED - máj. 16

Molnár Csenge Hollandiában

Molnár Csenge edzőivel 4 napot töltött Hollandiában ’s-Hertogenbosch városában, az egyik legeredményesebb holland klub, a Flik-Flak évente megrendezésre kerülő torna fesztiválján.
http://www.iagsportevent.nl/en

Itt a torna valamennyi sportága helyet kapott. Jó volt látni a sok száz indulót a különböző versenyszámokban és különböző szinteken. Maga a sportlétesítmény is lenyűgöző! Egy 2 emeletes hatalmas épület, benne szintenként 4 tornacsarnokkal! Külön teremben edzenek a fiú és lány tornászok, az akrobaták, a trambulinosok, a kezdő versenyzők, az óvodások! A szülők pedig a terem egyik üvegfalán át láthatják az edzést. A versenycsarnok közvetlenül az edzőépület mellett van. Mindegyik terem igen modern, és nemcsak új szerekkel felszerelt, hanem a technika minden eszköze is segíti a tornászok felkészülését. Minden szernél kamera és videóelemző rendszer! Nagyon sok a kisegítő eszköz is. Nekünk legjobban a korszerű, levegővel töltött szőnyegek tetszettek. 

Csenge két napot edzett ilyen kiváló körülmények között. Szombaton pedig megnyerte korosztályában a versenyt! Valamennyi gyakorlata sikeres volt, így az egyéni összetett bajnoki cím mellett még ugrásban és talajon is első lett. A versenyen indult a legjobb holland 2002-es születésű lány is, aki a másik 2 szert nyerte. Csenge korláton és gerendán ezüstérmes lett. A díjakat Dana De Groot, a klub legeredményesebb felnőtt versenyzője adta át.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Csenge a 1p46mp, 3.34, 5.00, 5.28, 5.42-nél szerepel

Junioren Fig

pl.

Club

Naam

Beam

Floor

Vault

Uneven bar

Totaal

1

FTC

MOLNAR Csenge

12.466

13.133

13.450

11.600

50.649

2

TA

Sanna Veerman

12.900

12.067

11.950

13.000

49.917

3

FFDB

Tanishaley Neto

11.333

11.933

12.250

10.300

45.816

4

SPH

Mirthe Crevecouer

11.466

11.433

12.000

9.250

44.149

5

FFDB

Eve de Ruiter

11.300

12.466

12.200

8.050

44.016

6

O_O

Esmé van Geldorp

10.700

10.566

11.900

10.450

43.616

7

TZ

Frederique Snijders

10.600

10.966

12.300

9.400

43.266

8

TA

Madelief Teeken

11.000

10.900

10.650

8.800

41.350

9

TA

Tilila Oughzou

0.000

12.033

12.950

10.400

35.383

10

TA

Jacky Bonnet

0.000

0.000

0.000

0.000

0.000

10

TA

Vienne Supriana

0.000

0.000

0.000

0.000

0.000

További eredmények itt:

http://iag2015td.gympower.nl/

 
Serdülő II. BB. - május 9.

Kovács Krisztina edző értékelése:

FTC Serdülő II. o. csapata

Bp. bajnokság május 9. Serdülő II. Csapat

Csapat tagjai: Horváth Alíz, Petőházi Szonja, Takács Lili, Bodor Daniéla, Baciu Delia, Fazekas Sára
2015-ben rendezték meg először a serdülő II. bajnokságot a Torna Csarnokban. Az FTC csapata győzedelmeskedni tudott ezen a versenyen. Remekül helytálltak a lányok életük első "nagy" megmérettetésén. Kissé félve, bizonytalanul indult a reggeli melegítés, de a szólításra minden kislány felbátorodott és szép gyakorlatokat mutattak be a bíró néniknek. Nagyon büszkék vagyunk rátok, ügyesek voltatok!

Csapat eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-09_noi_2o_csb_1_fordulo_bp-v_bajnoksag/noi_serd2_csb_1ford.pdf

Bp. bajnokság május 9. Serdülő II. Egyéni

Versenyzők: Botházi Kata, Nagy Panna
Egyéniben induló két kislányunk rengeteg éremmel térhetett haza a versenyről. Stabil versenyzésének köszönhetően Botházi Kata foglalhatta el a dobogó második fokát. Picivel lemaradva Nagy Panna harmadik helyen végzett. Jó verseny volt, a lányok szépen felkészültek, gratulálunk, szépen tornáztatok!
Szerenkénti eredmények: Ugrás: 2. B. Kata 3. N. Panna Korlát: 1. B. Kata 2. N. Panna Gerenda: 2. N. Panna 3. B. Kata Talaj: 2. B. Kata 3. N. Panna

Egyéni eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-09_noi_2o_csb_1_fordulo_bp-v_bajnoksag/noi_serd2_bp-videk.pdf

 
IFI II. BB. - május 9.

FTC Ifi II. csapata

Kovács Krisztina értékelése:

Bp. bajnokság május 9. IFI II. Csapat

A csapat tagjai: Nagy Dorottya, Ádámosi Róza, Horváth Virág, Botházi Orsolya, Nagy Panna, Botházi Kata.
Az FTC csapata harmadik helyen végzett az IFI II.es versenyen, rengeteget fejlődve, javítva a tavalyi szerepléshez képest. Jobb eredmény eléréséhez precízebb tornára van szükség, amin nagy erőkkel dolgozunk az edzéseken. Biztos vagyok benne, hogy az ősszel megrendezésre kerülő második fordulóban még ügyesebbek lesznek a lányok. Gratulálunk a sikeres versenyzéshez!

FTC Ifi II. csapata

Csapat eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-09_noi_2o_csb_1_fordulo_bp-v_bajnoksag/noi_ifi2_csb_1ford.pdf

Bp. bajnokság IFI II. Egyéni

Egyéni versenyzők: Ádámosi Róza, Botházi Orsolya
Erős mezőnnyel kellet szembenéznie a két versenyzőnknek az egyéni versenyen. Ennek ellenére szép helyezést értek el mindketten. Botházi Orsolya összetettben 5. lett, két helyet javítva a tavalyi VII.hez képest. Talajon a dobogó 3. fokára állhatott fel. Nagyon szép gyakorlatott mutatott be, nehéz elemkkel, amiket sikeresen végrehajtott. Ádámosi Róza élete első egyéni versenyén 9. helyezést ért el összetettben. Nagyszerű teljesítmény a két éve tornázó lánytól. Ősszel mindkét versenyző még felkészültebben és rutinosabban indul majd a második fordulóban. Gratulálunk, szépen helytálltatok!

Egyéni eredmények itt:

http://matsz.hu/eredmenyek/torna/2015/2015-05-09_noi_2o_csb_1_fordulo_bp-v_bajnoksag/noi_ifi2_bp-videk.pdf

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

5. oldal / 12
Elérhetőségünk, térkép
Contact / map